Snel afrekenen en tijdbesparing


Bezoekers kunnen de kaart opwaarderen bij de kassa en rekenen hun consumpties tijdens het hele evenement met hun kaart af. Het afrekenproces is digitaal. Het personeel houdt de kaart voor de scan van de (mobiele) kassa, waarna het verschuldigde bedrag direct wordt afgerekend. De transactie is door de bezoeker te zien op de kassa, inclusief het vorige en het nieuwe saldo.

Afrekenen vindt plaats in drie stappen. Deze betalingshandeling is veel sneller en ook nauwkeuriger dan dat er met (plastic) munten of 'evenementgeld' (veelal gedrukt onder de naam van het evenement) wordt betaald. Bijkomend voordeel is dat bezoekers niet meer met vele munten of bonnen rondlopen, wat toch vaak als onhandig wordt ervaren.

De leertijd om met het systeem te werken bedraagt zo'n 15 minuten. Daardoor is Event Pay Card zeer goed inzetbaar binnen de evenementenbranche.Inzicht in omzet


De deelnemer heeft op ieder moment van de dag inzicht in de omzet. Deze is al zichtbaar op de kassa waarmee wordt gewerkt. Daarnaast is deze informatie ook via de managementinformatie modules te verkrijgen.

Ook piek- en daluren zijn daardoor inzichtelijk. Statistische gegevens zijn te vergelijken met andere deelnemers.

Fraudebeperkend


Geldverkeer bij een deelnemer behoort tot het verleden. Dat geldt ook voor evenementgeld. Alle handelingen en transacties worden opgeslagen in de database en zijn traceerbaar.

Fraude is daardoor tot een uiterste beperkt. Dat is meetbaar in gemiddeld hogere omzetten op het evenement.

Klantbinding en traffic genererend


Event Pay Card kan ook als loyaltykaart worden ingezet. Dit is interessant voor de evenementorganisatie en voor de deelnemers. Event Pay Card krijgt daarmee namelijk ook een marketingfunctie: op termijn kan het uitgroeien als het visitekaartje van het evenement en de deelnemer(s).

In de periode voor en na het evenement kan Event Pay Card worden ingezet om bezoekers naar een deelnemer (bijvoorbeeld een restaurant bij een culinair evenement) te krijgen. Aan het vertoon van de Card kunnen acties worden gekoppeld. Als je voor het evenement al de kaart uitgeeft, kun je vooraf al traffic generen voor het evenement. Uiteraard is dat ook mogelijk na afloop van het evenement. Op vertoon van de kaart kan de bezoeker bijvoorbeeld een aardigheidje verwachten.

Home  •   Organisator  •   Deelnemer  •   Bezoeker  •   Sponsor  •   Contact